Webové stránky zdarma

Webové stránky zdarma

Vloženo 25.1.2010

Na Internetu existuje pohříchu mnoho stránek, které slibují vytvoření internetových, neboli webových stránek zdarma. Jakkoliv se jeví tato nabídka jako lákavá, jedná se povětšinou o informaci mylnou a zavádějící. V drtivé většině se totiž jedná o publikační systém, pomocí kterého lze vytvořit prezentaci. Tato prezentace pak bude uložena na serveru dotyčného majitele stránek. A právě za toto uložení se platí. Podle mého soudu se jedná o reklamní trik.

Pravdou je, že nabídka šablon těchto webových stránek zdarma je pestrá a jejich kód je povětšinou validní. Jenomže i zde najdeme výjimky a naše " tvorba webu zdarma " se nám může pěkně prodražit. Jako příklad bych uvedl jednoho svého dobrého kamaráda. Toužil po firemních stránkách. Má malou cateringovou firmu a doufal, že pomocí Internetu ji zvětší. Přestože jsem mu nabídl své služby (pro kamaráda bych napsal web za cenu velmi symbolickou), rozhodl se pro jednu ze služeb " Webové stránky zdarma".

Po třech měsících se na mne obrátil, jestli bych se mu na jeho internetové stránky přeci jen nepodíval. Seznam ukazoval jeho web na klíčová slova na 11. stránce a Google je neznal vůbec. Podíval jsem se tedy do kódu a ustrnul jsem - Validátor W3C mi ukázal přes 60 chyb jen na úvodní stránce. Různými pokusy jsem se dopídil k závěru, že chyby generuje právě publikační systém. Kamarád mne za toto zjištění královsky pohostil a vyzvídal, zda bych mu nenašel jiné webové stránky zdarma. A že mi to zaplatí. Nakonec jsme se dohodli, že mu web vytvořím.


allowScriptAccess="always"

Chcete-li si opravdu vytvořit webové stránky zadarmo, napište si je sami. jednou z metod, kterou používají právě začátečníci je, že si najdete stránky s webovými šablonami ( Web Templates ). Ty se poměrně snadno upraví a za hodinu či dvě máte funkční web. Druhou možností je, naučit se stránky programovat. Ale i k tomu nejvíc pomáhají právě hotové šablony.

Můžeme-li Vám při tvorbě www stránek být nápomocni alespoň radou, budeme jen rádi. Proto neváhejte a kontaktujte nás. Pro samouky nabízíme nový kurz tvorby stránek.


Související články

  1. Šablony www stránek
  2. Free templates