Webdesign, seo, rybařina

Mé rybářské začátky

Vloženo 2.11.2009

První rybou, kterou jsem kdy chytil, byl okoun říční. Bylo mi tenkrát sedm let a s mým dědou jsme vyrazili na Labe. Bylo to v Čelákovicích, kde jsme tenkrát měli chatu. Já s úplně novým rybářským lístkem a s úplně novým laminátovým proutkem. Děda se svými pruty a se mnou "na krku".

Po několika nezdařených, ale o to vypečenějších pokusech, se mi podařilo nahodit. Zjistil jsem, že celý kumšt spočívá v tom, že a) musím trefit vodu, b) nesmím trefit nic jiného. Dnes už to zní velmi jednoduše, i když ... Ale tehdy to bylo něco naprosto nového.

A pak už jsem ostražitě pozoroval splávek. Tedy hlavně ten, který při mých prvních pokusech o nahození zůstal viset na olši. Proto jsem první záběr propásl. Navlékl jsem tedy novou žížalku na háček a již na třetí pokus jsem nahodil. A pak to přišlo. Splávek se potopil, já sekl a ryba měla letecký den, neboť jsem tu dávku adrenalinu a vzrušení nezvládl a sekl jsem prudce. Hodně prudce.

Nedočkavě jsem po okounovi skočil a chytil ho do ruky. Okamžitě jsem ho ale pustil, protože okoun napřímil všechny ploutve a já to schytal naplno. A tak můj děda nevěděl, co má dělat dřív. Buď sundat okouna z háčku, nebo mně zastavovat krvácení. Měl jsem poraněnou dlaň a bolelo to jako blázen, ale měl jsem svou první RYBU.


Související články

  1. Recepty na kapra
  2. Kapr
  3. Ryby na Slapech