Webdesign, seo, rybařina

Hračky

Vloženo 5.11.2009

Blíží se vánoce a tím i nadělování dárků. Je jasné, že největší radost chceme udělat těm nejmenším, respektive nejmladším, tedy dětem. A tak jsme všichni začali shánět hračky. A kde jinde najdeme inspiraci, než na internetu. Hračkářské obchody se předhánějí v nabídkách a my jen těžko odoláváme.

Hledání slova " hračky " na Seznamu dosahuje denního maxima téměř 27500. Podívejme se tedy podrobněji. Například slovo " BARBIE " má za den přes 13500, slovo " LEGO " ma četnost téměř 15000.

Podívejme se, co o panence Barbie píše Wikipedie : Barbie je světově nejznámější a nejprodávanější panenka, poprvé představená na American International Toy Fair (největší veletrh hraček na západě) 9. března 1959. Panenku vyrábí společnost Mattel, Inc. Nejlépe prodávaná Barbie v historii firmy byla Totally Hair Barbie (známá mimo USA jako „Ultra Hair Barbie“), vydaná v roce 1992. Panenky Barbie jsou také nebezpečné. Pro většinu divek jsou panenky Barbie vzorem a snaží se vypadat jako panenky Barbie. Končí to většinou anorexií nebo bulimií. Většina panenek Barbie a jejich příslušenství je vyráběna v poměru přibližně 1:6. Vynálezce panenky Barbie byla paní Ruth Handlerová. Vytvořila jí pro svou dceru Barbarru, po které panenku také pojmenovala. Barbie si zahrála také ve filmu.

Wikipedie o Legu uvádí: Lego, obchodně také označováno LEGO, je řada stavebnicových produktů, vyráběných rodinnou dánskou společností Lego group. Vlajkovým produktem společnosti je původní série stavebnic obsahující tzv. Lego bricks, malé legové kostičky, které se dají libovolně skládat dohromady. Ty jsou ještě doplněny velkým množstvím dalších různobarevných dílů, minifigurkami (také nazývané minifigs) a spoustami dalšího vzájemně kompatibilního materiálu. Z Lega lze postavit model prakticky čehokoli – automobilů, letounů, vlaků, domů, hradů a zámků, soch, vesmírných plavidel a dokonce i funkčních robotů.